Leesmenu 12 oktober

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begintDe Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 12 oktober.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 12 oktober – Dagtekst

De goede Herder

11 God, de Heer, zegt: ‘Ik zal zelf naar mijn schapen omkijken, ik zal voor ze zorgen. 12 Zoals een goede herder bezorgd is voor zijn schapen als de kudde uiteengevallen is, zo ben ik bezorgd voor mijn schapen. Nu ze verspreid geraakt zijn, zal ik ze terughalen, waar ze ook terechtgekomen zijn op die donkere, dreigende dag. 13 Bij vreemde volken haal ik hen vandaan, uit verre landen breng ik hen weer terug in hun eigen land. Ik laat ze grazen op bergen en langs beken, op de beste weiden van het land.14 Daar breng ik mijn kudde heen, ze zullen grazen op de bergen van Israël, ze zullen liggen op prachtige bergweiden met gras in overvloed. 15 Ik zal voor mijn schapen zorgen; ik geef ze een plek waar ze kunnen rusten. 16 De verloren schapen zoek ik weer op, de afgedwaalde haal ik terug; gewonde schapen verbind ik, zieke maak ik weer gezond. De vette en sterke zal ik bewaken. Ik zal een herder zijn die zijn schapen behandelt zoals het hoort.

Morgengebed:  Ezechiël 34:11-16

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

God geeft Zijn liefde nooit op

Vanaf hoofdstuk 34 valt er ineens nieuw licht over het boek Ezechiël.  God vertelt zijn profeet Ezechiël dat er een tijd komt van herstel. Dat Hij een nieuwe herder over zijn volk zal aanstellen, die hun diepste nood verstaat en die zal lenigen. Maar eerst is het nodig dat het hart van het volk weer gaat verlangen naar de tijd dat er tussen God en zijn volk  een innige relatie was..In de persoon van Jezus Christus krijgen ze eindelijk een herder die elk afzonderlijk schaap koestert en leidt.

Als vele eeuwen later Jezus op een dag de menigte bekijkt  die hem achterna loopt vanwege zijn gratis wonderen en broodverstrekkeing, ziet hij opeens wat  Ezechiël moht zien tijdens zijn visioen: zijn arme volksgenoten, ziek, hongerig en verdwaald als schapen zonder herder (Matteüs 9: 36).

©Elise G. Lengkeek

Deel dit bericht via Twitter

 

 

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.