Luisteren

 

Luisteren

Over heel de aarde heen en in alle culturen wordt God aanbeden in Psalmen, liederen, worship & praise en klassieke recitals. Zo kleurrijk en beeldend als de schepping zelf, zo is ook de veelheid van muzikale stemmen, lijnen en melodieën waarmee mensen hun Schepper eren.

Concentratie, verstilling

Muzikale omlijsting van de onderdelen in de gebeden zorgen voor concentratie en verstilling of juist ook voor een intens gevoel van aanbidding;

Mijn muzikale hart klopt sneller bij bijvoorbeeld Anglicaanse kerkmuziek. Of bij uitvoeringen van Arvo Pärt. Maar het Credo, gezongen door het Oslo Choir, vind ik ook prachtig.

Kies je eigen muzikale begeleiding

Bij het Morgengebed, Middaggebed, Avondgebed en Nachtgebed kun je naar de muziek van je eigen voorkeur luisteren. Dat helpt vooral wanneer je je voor je gebed wilt isoleren van je omgeving.

Op YouTube of muziekstreamaanbieders zoals Spotify, Amazone Prime Music, Deezer of Apple Music, I-tunes kun je gratis of tegen een geringe vergoeding speellijsten aanmaken met psalmen en lofzangen uit de getijdengebeden op muziek uit allerlei genres of tradities. Zie:  https://muziekstreamen.com/ Kies een dienst die het beste bij jou past en gebruik in de zoekfuncties de naam van de psalm (Psalm 150, Psalmen voor Nu) of de lofzang (De lofzang van Maria, Magnificat, enzovoorts). Een gebrande cd met je favoriete nummers volstaat natuurlijk ook.

Zelf gebruik ik naar volle tevredenheid en plezier Spotify. Mijn persoonlijke afspeellijsten voor het  Morgen- en Avondgebed wissel ik geregeld.Je kunt mijn afspeellijsten volgen via deze link:  Spotify Morgengebed en Spotify Avondgebed