Leesmenu 26 juli

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 26 juli.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie..

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 26 juli

Job wil zich bij God verdedigen

1 Toen zei Job tegen Elifaz:

2 ‘Toch blijf ik klagen, ik blijf me verzetten.
Het kost me veel moeite om rustig te blijven.
3 Als ik wist waar ik God kon vinden,
dan zou ik naar hem toe gaan.

4 Ik zou hem uitleggen dat ik onschuldig ben,
ik heb daar genoeg bewijzen voor.
5 Ik zou zijn antwoord willen horen,
ik zou hem goed willen begrijpen.

Avondgebed: Job 23:1-5

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal, © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap.

Meditatie

‘Wist ik God maar te vinden’

Door heel de Bijbel heen loopt de blauwe draad van Gods macht en rechtvaardigheid. Hij is verweven met de rode draad van zijn genade, zijn erbarmen, zijn zoekende liefde en intense blijdschap over zelfs die ene mens die zich bekeert.

Zo heeft Job God leren kennen in de dagen van (zijn) voorspoed; in het leven te midden van zijn gezin en de mensen in zijn omgeving. Hij hunkert naar God met heel zijn ziel. Met die God wil hij zo graag van hart tot hart praten. Díe God zal hem niet op voorhand veroordelen zonder naar Job te hebben geluisterd.

Job beklaagt zich erover dat God zich nog steeds voor hem verbergt. Dat God ongrijpbaar is en niet meer past in Jobs puzzel.

Elifaz verliest in de derde gespreksronde ondertussen zijn laatste restje zelfbeheersing. Hij is er nu echt van overtuigd is dat Job een ordinaire misdadiger is en dat zal Job weten ook!

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 26 juli.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.