Leesmenu

Lees de Bijbel in een jaar tijd! Onder het Leesmenu  vind je de blogs met de dagelijkse Leesmenu’s die bij het morgengebed, het middaggebed, het avondgebed en het nachtgebed horen.

Afhankelijk van de visuele presentie op je tablet, smartphone of laptop bevindt zich dit leesmenu  in de sidebarrechts  of onder deze introductietekst. Tip: als de eerste klik op de doorlink naar het Bijbelgedeelte niet goed doorzet, tik dezelfde link direct nog een keer aan.

In het menu staan zowel lezingen uit de Psalmen (te lezen als gebeden, lofliederen of klaagliederen), lezingen uit het Oude Testament en Lezingen uit het Nieuwe Testament van de Bijbel.

De lezingen uit het Oude Testament horen bij het morgengebed en het avondgebed. De lezingen uit het Nieuwe Testament horen bij het nachtgebed. De Psalmen voor die dag zijn verdeeld over alle gebeden.

De Bijbel op internet lezen?

Er zijn gelukkig apps en websites die het mogelijk maken via internet Bijbel te lezen. Enkele oudere vertalingen zijn zelfs gratis beschikbaar op de website van het Nederlands Bijbelgenootschap, zoals de Nieuwe Bijbel Vertaling, de vertaling 1951, en de Staten Vertaling. Die laatste kun je ook bekijken op Bijbel Online. Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op : Bijbel Gewone Taal. Bij het Nederlands Bijbelgemootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen.

Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.Het nadeel is dat je die alleen kunt lezen als je online bent. Dat geldt ook voor Bijbellezen via www.biblija.net.

Bovendien zijn er nu ook digitale bijbels van het Nederland Bijbelgenootschap verkrijgbaar. https://www.bible.com/nl