Leesmenu 22 juli

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 22 juli.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed8

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 22 juli

Job vraagt wat hij fout gedaan heeft

20-21 God, ik vraag u twee dingen:
Straf mij niet langer,
en maak mij niet langer bang.
Dan hoef ik me niet voor u te verbergen.22 Als u nu eerst spreekt, dan zal ik antwoorden.
Maar ik kan ook beginnen, en dan antwoordt u.
23 Zeg mij wat ik verkeerd gedaan heb.
Ik doe toch altijd wat u wilt?

Morgengebed Job 13:20-23

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal, ©2014 Nederlands Bijbelgenootscha.

Meditatie

Job waarschuwt zijn vrienden

Job is woedend. Hij heeft al zijn kracht en moed verzameld om zijn vrienden nog een keer op andere gedachten te brengen. Hij is zich er pijnlijk van bewust dat ze op het punt staan hem de rug toe te keren. Het zij zo. Hij waarschuwt de vrienden dat ze God niet voor hun karretje moeten spannen. Job wijst hun erop wat daarvan de gevolgen zullen zijn: God zal hen daarvoor zeker straffen.

Op dat moment weet Job nog niet, hoe belangrijk zijn eigen rol straks zal zijn om zijn vrienden te redden van Gods oordeel! Voor hem is er nu nog maar één denkbare weg: zich rechtstreeks tot God wenden. De Enige die hem in het gelijk of ongelijk kan stellen. Die zijn schuld kan aanwijzen. (Jeugdzonden misschien? oppert Job). Vanaf vers 20 richt Job direct het woord tot de Eeuwige en roept hem ter verantwoording.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 22 juli.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.