Leesmenu 27 juli

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 27 juli.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 27 juli

God is veel machtiger dan mensen

 Kijk eens naar de maan en de sterren, ze zijn prachtig!
Maar voor God is hun licht niet helder genoeg.
6 Hoe onbelangrijk zullen mensen dan voor hem zijn!
Avondgebed: Job 25:5-6

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal, © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap.

Meditatie

Laatste ronde

Bildad is de laatste die het woord neemt. Hij denkt dat Job met een grote mond tegenover God zijn onschuld probeert te bewijzen, al slaat hij niet meer zo’n hoge toon aan als eerder in het debat. Zijn toespraak is ook aanmerkelijk korter.

Maar Job heeft ook niets aan dit slotbetoog. Zijn vrienden bieden geen troost. En alles wat de vrienden hebben beweerd over God, over zijn vergeldingswetten voor het kwaad, geeft nog steeds geen antwoord op Jobs brandende vraag:’Waarom?’!

Als God rechtvaardig is en goed, waar komt dan het kwaad vandaan? Schept God zelf onheil, duisternis en lijden? Of bestaat het kwaad buiten hem en laat Hij het alleen toe? En waarom treft het kwaad goede mensen, zoals Kushner zich afvraagt na de dood van zijn ernstig zieke veertienjarige zoon.

De vrienden moeten Job het antwoord schuldig blijven. Dus zwijgen ze nu maar. God zelf zal uiteindelijk zelf het zwijgen verbreken…

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 27 juli.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.