Leesmenu 25 juli

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 25 juli.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 25 juli

Kijken met de ogen van je hart

55 Stop toch met jullie gepraat,
kijk hoe verschrikkelijk ik eruitzie.

Met slechte mensen gaat het goed

6 Als ik denk aan wat er gebeurt met slechte mensen,
dan word ik boos, dan tril ik van woede.
7 Want slechte mensen hebben een mooi leven!
Ze blijven gezond en sterk, en ze leven lang
?

Avondgebed Job 21:5-7

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal , ©2014 Nederlands Bijbelgenootschap.

Meditatie

Kijken met de ogen van je hart

Ook Sofar kan het niet laten het bij Job er nog eens goed in te wrijven tot welke ellende een mens zonder God vervalt. Job kan zich nog maar moeilijk beheersen. O, als ze toch eens zwegen en alleen maar wilden luisteren naar de vragen en zorgen die hij zo graag met ze zou delen.

Hij wil dat ze eindelijk eens stoppen met verhalen over het lot van mensen die God de rug toe hebben gekeerd en alleen bezig zijn met hun eigen gewin. Job probeert ze aan hun verstand te brengen dat er ook een heel andere werkelijkheid is. Of je nu goed doet of kwaad, of je verbitterd sterft of voldaan en onbezorgd: wat maakt het uit? Eenmaal dood ontkomt niemand aan de wormen!

Heeft hij gelijk?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 25 juli.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.