23e zondag na Drievuldigheid

Aangepast leesmenu 

Vier de 23e zondag na Drievuldigheid mee in het morgen- en avondgebed met de onderstaande lezingen uit het Oude Testament van de Bijbel. Ze vervangen de beide lezingen (lectio divina) uit het Oude Testament van het gewone leesmenu  in het morgen- en avondgebed in het leesmenu van vandaag. Vind je die onderbreking te lastig? Volg dan het gewone Leesmenu van vandaag.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Aangepast leesmenu – Dagtekst

Spreuken over hard werken

24 Als je hard werkt, word je een leider,
maar als je lui bent, word je een slaaf.

25 Ellende maakt mensen verdrietig,
maar vriendelijke woorden maken hen gelukkig.

26 Goede mensen hebben het beter dan slechte mensen,
want met slechte mensen loopt het verkeerd af.

27 Luie mensen bereiken niets,
maar mensen die hard werken, worden rijk.

28 Als je goed en eerlijk bent, zul je leven.
Dan zal je leven lang en gelukkig zijn.

Morgengebed: Spreuken 12:28

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Rechtvaardigheid en liefde: onlosmakelijk verbonden

Als God ergens een hekel aan heeft, dan is het aan onrechtvaardigheid. Rechtvaardigheid is onlosmakelijk verbonden met de liefde tot God en de medemens. Wie God echt met hart en ziel en tot in alle vezels van zijn bestaan liefheeft, kan en wil niet anders dan het goede zoeken. Voor zichzelf en altijd daarmee verbonden voor anderen.

Het in praktijk brengen van Gods geboden, biedt een mens en zijn directe omgeving een gegarandeerd leven in rust en veiligheid. Er gaat een geweldige zegen uit van mensen die kiezen voor zo’n leven. Dat is een werkelijkheid van alle tijden en plaatsen. Niet daar waar christenen in naam van God misdaden hebben gepleegd voor hun eigen gewin of gelijk. Wel daar waar gelovige monniken en predikers dagelijks tot God baden (en bidden) om zegen, ontferming en rechtvaardigheid voor de kerk en de wereld. Rondom het gebed van zulke gelovigen bloeit de wereld op onder Gods zegen.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:

Zie voor de meditatie bij deze tekst: Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dagDeel III, Zondagen door het jaar, Meditaties, 23e zondag na Drievuldigheid.

Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm