2e zondag 40 dagentijd

2e zondag 40 dagentijd 

Wie wil leven, wie de inwendige stem van zijn hart wil volgen waarin Jezus zelf tot hem spreekt, die moet bereid zijn om zijn kruis op te nemen, die moet ja zeggen tegen zijn eigen ’tegengesteldheid’.

Uit: Anselm Grun, ‘Orde van de dag – 365 teksten’. Kampen 2005

De 2e zondag van de 40 dagentijd  of vastentijd staat in het teken van geloofsvertrouwen en overgave aan God. Zowel de lezingen uit het Oude Testament als het Nieuwe Testament gaan hierover..

Aangepast leesmenu

Vier de 2e zondag 40 dagentijd  mee in het morgen- en avondgebed met de onderstaande lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel via het aangepaste leesmenu. Ze vervangen de beide lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament van het gewone leesmenu  in het morgen- en avondgebed in het leesmenu van vandaag.Vind je die onderbreking niet prettig? Volg dan het gewone Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Aangepast leesmenu – Dagtekst

Meditatie

Esau’s kroonjuweel gestolen?

Isaak – het kind van Gods belofte aan Abraham – heeft twee zonen, een tweeling. Esau, de lieveling van zijn vader – stoer, sterk, dol op avontuur en jacht. En Jacob: moeders oogappel, de jongste, de slimste én het meest gehaaid. Hij heeft zijn oudste broer al eens zijn eerstgeboorterecht afgetroggeld in ruil voor een pan linzensoep. Maar nu heeft hij volgens moeders plan Esau’s kroonjuweel gestolen!

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:

Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag– Deel III, Zondagen door het jaar, Meditatie 2e zondag 40 dagentijd.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm