3e zondag na Pasen

De goede herder

Ik  ben de goede herder. De goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen.

Johannes 10 vers 11.

De 3e zondag na Pasen staat het beeld van Jezus Christus als de Goede Herder centraal uit Johannes 10. De herder die zijn leven geeft voor zijn schapen. Zijn leiderschap is een dienend leiderschap.

Dienend leiderschap

Jezus Christus is naar de mens gesproken de zoon van koning David, die ook zijn ‘carrière’ begon als schaapsherder. Een dappere herder is geen roofdier toestond ook maar 1 schaap te roven. Om ten diepste begrijpen tot wat voor leiderschap een koning geroepen is.

Naar zijn hemelse oorsprong is Jezus Christus de Koning van het heelal de rol van herder op zich nam. En zelfs de rol van het lam dat zich gewillig laat slachten als offer voor de schuld en de zonden van de hele wereld.

©Elise G. Lengkeek

Aangepast leesmenu

Vier de 3e zondag na Pasen  mee in het middag- en nachtgebed met de onderstaande lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament van de Bijbel. Ze vervangen de beide lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament van het gewone leesmenu  in het morgen- en avondgebed in het leesmenu van vandaag. Vind je die onderbreking te lastig? Volg dan het gewone Leesmenu van vandaag.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.