Leesmenu 10 oktober

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begintDe Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 10 oktober.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 10 oktober – Dagtekst

Egypte gestraft vanwege zijn hoogmoed

10 Luister naar wat er met die ceder is gebeurd. Dit zeg ik, God, de Heer: Toen hij hoog van stam was en zijn top tot in de wolken reikte, werd hij hoogmoedig. 11 Daarom leverde ik hem uit aan een machtig heerser, die hem gegeven heeft wat hij verdiende. 12 Vreemdelingen, de allerwreedste, hakten hem om en lieten hem daar op het gebergte liggen. Zijn afgebroken takken en twijgen vulden rivierbeddingen en dalen. De volken van de aarde die woonden in zijn schaduw, vluchtten weg. Zo liet men hem daar liggen. 13 Op zijn omgevallen stam bouwden de vogels hun nesten en tussen zijn takken zochten de dieren een schuilplaats.

Avondgebed:  Ezechiël 31:10 – 11

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

Had het anders kunnen aflopen?

Egypte en Tyrus: ze krijgen onder uit de zak. De Heer van de hemelse machten is niet te spreken over de manier waarop zij zijn oordeel hebben uitgevoerd. Ja, het was een opdracht van God om het volk Israël te vernederen. Maar in plaats van de macht van de hemelse God te erkennen en eerbiedig voor Hem te buigen in alle bescheidenheid,  slaan de koningen van Egypte en Tyrus zich vol trost op hun borst. Zij claimen de eer van hun overwinning en beschouwen zich heer en meester over Gods volk.

Had het anders kunnen aflopen voor deze twee grootmachten? Ja, als ze hadden erkend dat hun eigen macht niets voorstelt zonder Gods wil , zijn zegen en zijn genade!

©Elise G. Lengkeek

Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.