Leesmenu 11 augustus

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 11 augustus.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 11 augustus

Nader tot God

Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars; zuiver uw hart, weifelaars. Weeklaag, wees treurig en laat uw tranen vloeien. Laat uw lachen veranderen in droefheid en uw vreugde in somberheid. 10 Verneder u voor de Heer, dan zal hij u verheffen.
Nachtgebed Jakobus 4:8-10

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling, ©Nederlands Bijbelgenootschap 2004/2007.

Meditatie

Bidden tot je een ons weegt

Bidden tot je een ons weegt, maar de hemel blijft dicht! Waarom laat God de bidder soms zo lang in onzekerheid wachten? De apostel Jakobus verwijt zijn volks- en geloofsgenoten, dat ze wel bidden, maar dat hun motieven niet zuiver zijn. Sommige bidden vooral voor hun eigen voordeel en gewin. Anderen om het onheil af te roepen over hun vijanden. Maar wie vraagt er naar Gods wil?

Jezus Christus heeft zijn leerlingen het volmaakte gebed geleerd: het Onze Vader. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een gebed dat bij God gehoor vindt, is dat de bidder beseft wie God is. Dat schept eerbied in het hart van wie bidt. Voor hem die ons geduldig leert,hoe we onze wil kunnen afstemmen op Gods wil die al onze (onvolmaakte) gebeden heiligt, reinigt en vervolmaakt.

Maar: hoe kan het ooit Gods wil zijn dat een geliefde van je scheidt? Dat je kind sterft of dat een dreigend faillissement toch doorgaat?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 11 augustus.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm