Leesmenu 11 maart

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 11 maart. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Nota bene: Met een (gratis) account  op www.debijbel.nl kun je ook andere vertalingen aanklikken, bijvoorbeeld de NBV21. Daarnaast heb je direct toegang tot allerlei achtergrondinformatie over bijbelse onderwerpen. 

Leesmenu 11 maart  – Dagtekst

Petrus zal Jezus in de steek laten

31 Jezus zei tegen Simon Petrus: ‘Pas op, Simon! Satan staat klaar om het jullie moeilijk te maken. Dan zal duidelijk worden wie van jullie trouw aan mij is en wie niet. 32 Maar ik heb gebeden dat jouw geloof sterk genoeg zal zijn, Simon. Eerst zul je mij in de steek laten, maar daarna zul je mij weer dienen. Dan moet jij de andere leerlingen gaan helpen.’
33 Toen zei Simon Petrus: ‘Heer, ik ben bereid om samen met u naar de gevangenis te gaan! En ik wil zelfs samen met u sterven.’ 34 Maar Jezus zei: ‘Luister, Petrus. Jij zult drie keer zeggen dat je mij niet kent. Dat zal vannacht gebeuren, nog voordat de haan kraait.’

Middaggebed: Lucas 22:31-33

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Het laatste uur

Het laatste uur is aangebroken dat Jezus nog samen met Zijn leerlingen is. De maaltijd is achter de rug. Ze staan op het punt om met hem naar buiten te gaan, naar die geliefde tuin op de Olijfberg waar Hij zo vaak de eenzaamheid heeft gezocht om te bidden tot Zijn Vader in de hemel.

Hij drukt zijn leerlingen op het hart dat Satan alles op alles zal zetten om wat Jezus in drie jaar heeft opgebouwd met Zijn leerlingen te niet te doen. Hij weet dat ze nu vóór alles de bescherming van zijn gebed nodig hebben.

Dat geldt nu bovenal voor die ene leerling die zo veel bravour aan de dag legt en zeker weet dat hij zeker niet van Jezus’ zijde zal wijken.

Meditatie

Het laatste uur

Het laatste uur is aangebroken voor Jezus, in het gezelschap van zijn leerlingen is. De maaltijd is achter de rug. Ze staan op het punt om met hem te vertrekken naar zijn geliefde tuin op de Olijfberg, waar Hij zo vaak de eenzaamheid heeft gezocht om te bidden tot zijn Vader in de hemel.

Hij bereid hen erop voor dat de duivel alles op alles zal zetten om te vernietigen wat Hij in drie jaar heeft opgebouwd met hen. Hij weet dat ze nu vóór alles de bescherming van zijn gebed nodig hebben.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 11 maart.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm