Leesmenu 11 november

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 11 november.

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 11 november – Dagtekst

Het mysterie van het geloof

16 We weten allemaal wat het grote geheim van ons geloof is: Christus kwam op aarde als mens, en de heilige Geest liet zien wie hij werkelijk was. De engelen hebben hem gezien, en alle volken hebben over hem gehoord. In heel de wereld zijn mensen in hem gaan geloven, en God heeft hem de hoogste plaats in de hemel gegeven.

Nachtgebed: 1 Timoteüs 3:16

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Timoteüs moet het gemeenteleven regelen

Paulus is zich ervan bewust dat Timoteüs te kampen heeft met problemen in de gemeente van Efeze. Hij is nog maar jong en als hij leiding moet geven aan jong én oud, groen en rijp, is hij alleen geloofwaardig wanneer hij dat op gezag van Paulus doet.

Daarom geeft hij Timoteüs ook nauwkeurige instructies over hoe de onderlinge verhoudingen in de Kerk van Jezus vruchtbaar worden en dienstbaar zijn aan het welzijn van de hele gemeente. Daarom moeten er ook mensen zijn die anderen helpen, bij het verdiepen van hun inzicht in Gods Woord en de groei van hun geloof. En nog weer anderen die ervoor zorgen dat niemand in de gemeente armoede of gebrek hoeft te lijden. Paulus legt ook uit, wat er binnen de context van de sociale verhoudingen verwacht wordt van de vrouwen die actief zijn in de kerk.

Maar het allerbelangrijkst is volgens Paulus,  dat Timoteüs aandacht geeft aan de waarheid van Gods liefde.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 11 november.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm