Leesmenu 11 september

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.

De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 11 september

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

Leesmenu 11 september – Dagtekst

In Jezus Christus lossen alle verschillen op

Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen en niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Als we leven, leven we voor de Heer, en als we sterven, sterven we voor de Heer. Of we nu leven of sterven, we zijn altijd van de Heer. 

Avondgebed: Romeinen 14:7

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

Onenigheid in de gemeente

De gemeente in Rome kampt met problemen. Er zijn gelovigen met een joodse achtergrond  die ervan overtuigd zijn dat ze zich nog steeds moeten houden aan de voorschriften in de Wet van Mozes. De christenen die zich van het heidendom bekeerd hebben, geloven dat Christus’ offer al die reinigings- en offervoorschriften overbodig heeft gemaakt.

In Jezus Christus lossen alle verschillen op

Wat nu? Wie heeft er gelijk? Paulus laat zien dat er maar een mogelijke oplossing is: aanvaarden dat Jezus Christus zowel Heer is van de levenden en de doden. Dat betekent dat niemand zich moet verbeelden de wijsheid in pacht te hebben. Dat niemand het recht heeft de ander zijn overtuiging op te leggen. Wat je doet, moet 100% tot Zijn eer zijn.

Je eigen vrijheid prijsgeven?

Wie beseft dat hij alleen bestaat en leeft door de genade van God in Jezus Christus, leert ook met andere ogen naar zijn naaste kijken die nog worstelt met wat wel en niet mag. Paulus’ benadrukt dat je nooit iemand in gewetensnood mag brengen door hem te bewegen iets te doen wat zonde in zijn ogen is. Liever dan maar je eigen vrijheid prijsgeven.

Dat is namelijk het voorbeeld dat Jezus Christus ons gaf: Hij verruilde de hemelse heerlijkheid voor een armetierig bestaan als mens onder de mensen. Hij zocht op wie niet in tel was en worstelde met vragen over geloven en God. En wees hun de weg!

©Elise G. Lengkeek

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.