Leesmenu 12 november

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 12 november.

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 12 november – Dagtekst

De taken van Timoteüs

Blijf mijn boodschap uitleggen

6 Timoteüs, blijf mijn boodschap uitleggen aan de andere christenen. Dan zul je een goede dienaar van Jezus Christus zijn.
Jij houdt je elke dag bezig met de inhoud van het geloof, en je bent trouw aan de juiste uitleg.7 Luister daarom niet naar verzonnen verhalen die niets waard zijn, maar leef zoals God het wil. Oefen jezelf daarin.
8 Het is best nuttig om oefeningen te doen voor je lichaam. Maar het is pas echt zinvol om jezelf te oefenen om Gods wil te doen. Want wie Gods wil doet, wordt door hem beloond in het aardse leven, en in het leven dat nog komt. 9 Wat ik net gezegd heb, is waar, en iedereen zal het ermee eens zijn. 10 Want de levende God is de redder van alle mensen, en vooral van de gelovigen. Wij vertrouwen op hem. Daarom werken we zo hard en doen we zo ons best.

Avondgebed: 1 Timoteüs 4:6-10

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootscha

Meditatie

Hoe blijf je fit en alert?

Timoteüs heeft het niet makkelijk in zijn rol als leider van een gemeente die heen en weer zwalkt tussen allerlei ideeën ‘uit de oude doos’ en de schatkamer van Gods genade. Hij voelt een achterstand bij mannen die zo veel ouder zijn dan hij en die prat gaan op de wijsheidsleer van de Griekse filosofen.

Paulus bindt Timoteüs op het hart om zich niet van de wijs te laten brengen door deze mensen. Hij doet er alles aan om Timoteüs toe te rusten voor zijn taak en het leiden van een onberispelijk leven. Daden zeggen immers veel meer dan woorden.

Daarnaast moet Timoteüs ook goed voor zichzelf zorgen. Een beetje wijn per dag zal hem zeker goed doen, en ook de nodige lichaamsbeweging. Maar niets is zo effectief en voortreffelijk als het doen van Gods wil. Omdat de mens die dat doet in alle opzichten Gods zegen toevalt. Want God alleen is de bron en tegelijk ook het doel van ons bestaan.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 12 november.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm