Leesmenu 12 oktober

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 12 oktober.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 12 oktober – Dagtekst

Alle volken moeten zingen over God

2 God, laat ons uw liefde zien
en maak ons gelukkig.
Wees bij ons en bescherm ons.
3 Dan zal iedereen zien dat u mensen redt,
iedereen zal zien hoe u mensen leidt.

Nachtgebed:  Psalm 67:1-3

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. .

Meditatie

De kracht van een zegen

Ik heb een man gekend die in zijn breekbare ouderdom nog steeds naar de kerk ging, hoewel hij er eigenlijk te moe en te doof voor was. Het leek me nogal zinloos, omdat hij eerlijk toegaf vrijwel niets meer te horen van het psalmgezang en de preek. Toen ik hem vroeg waarom hij nog ging, keek hij me verbaasd aan en zei: “Lieve kind, dat doe ik omdat ik weet dat ik daar, samen met al die anderen die leven van genade, Gods zegen ontvang. Ook als ik er niets van kan verstaan. Dat helpt me moed te houden in mijn ouderdom.”

Ik ben zijn woorden nooit vergeten. En iedere keer als ik Psalm 67 lees, herinner ik me dit gesprek. Wat een prachtige zegen om deze dankpsalm mee te openen. Een heel oude zegen ook. Tijdens de woestijnreis van Israël draagt God namelijk Aäron als hogepriester op, zijn volk te zegenen met diezelfde woorden (Num.6:23).

Hartverwarmende zinnen die ons met licht en ruimte vervullen.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 12 oktober.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm