Leesmenu 13 augustus

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 11 augustus.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 13 augustus – Dagtekst

Spreuken over het omgaan met anderen

22Een man die de juiste vrouw gevonden heeft, is gelukkig.
De Heer is goed voor hem.
23Als arme mensen om hulp smeken,
lachen rijke mensen hen uit.
24Als je veel vrienden hebt, krijg je snel problemen.
Eén echte vriend is goud waard..

Avondgebed:Spreuken 18:22-24

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel, in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Wat een vriend waard is

Sinds onze wereld via internet een dorp is geworden, kunnen we meer vrienden maken dan we ooit hadden gedroomd. Je hoeft alleen maar op de uitnodigingsknop van

willekeurig welk social medium te drukken om ‘vrienden’ te worden met mensen die je op de een of andere manier kent. Of die vrienden zijn van jouw ‘vrienden’. Zo scoor je  in betrekkelijk korte tijd al gauw honderden vrienden..

De keerzijde ervan is dat deze vriendschappen weinig bijdragen aan je levensgeluk. Erger nog: ze maken je vooral eenzaam. Op media als facebook, instagram en twitter posten je ‘vrienden’ bij voorkeur hun successen, feestjes en enorme hoeveelheden tijdrovende onzin. Ben je even niet in beeld geweest, dan is de kans groot dat jij niet bent uitgenodigd voor een of ander feestje of ‘event’.

Echte vrienden: die maak je in het echte leven. Door samen op te trekken. Je leert elkaar kennen in het leren omgaan met elkaars pijn, moeite en hoogtepunten. Je scherpt elkaars geest, bekritiseert elkaar met de nodige humor, maar soms ook pijnlijk scherp.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 13 augustus.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm