Leesmenu 13 juli

Morgengebed lezing

  • Psalmen 68 verzen 1-19
  • Ester 4

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

  • Psalmen 68 verzen 20-36
  • Johannes 5

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

  • Psalmen 69
  • Ester 5

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed lezing

  • Psalmen 70
  • 1 Tessalonicenzen 3

Keer terug naar Nachtgebed

 

Leesmenu 13  juli

Esters bijzondere positie

12 Toen Mordekai de boodschap van Ester ontvangen had, 13 liet hij haar antwoorden: ‘Verbeeld je maar niet dat jij als enige van de Joden je leven zult kunnen redden, omdat je in het paleis van de koning woont. 14 Als jij in deze omstandigheden werkeloos blijft toezien, komt er van een andere zijde wel uitkomst voor de Joden; zij zullen dan gered worden, maar jij en je familie zullen omkomen. Wie weet of jij niet voor een situatie als deze de koninklijke waardigheid verkregen hebt!’’
Morgengebed Ester 4 verzen 12-14.

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

In zak en as

Mordechai zit in zak en as. Daar heeft hij alle reden toe, sinds hij weet dat Haman, de rechterhand van de koning, opdracht heeft gegeven tot genocide op de joden. Ester in haar mooie paleis weet echter nog van niets.
Mordechai zorgt ervoor dat ze weet wat er speelt en roept haar hulp in.

Ester antwoordt hem dat het risico groot is. Ongevraagd voor de koning verschijnen is aan het Perzische hof gelijk aan een poging tot zelfmoord. Maar Mordechai is niet onder de indruk. Hij wijst haar op haar bijzondere positie en de verantwoordelijkheid die daarmee gemoeid is.

Esters bijzondere positie

Ester begint te begrijpen dat haar leven, haar lot verbonden is met iets dat veel groter is dan ze kan overzien. Ze neemt een besluit met verstrekkende gevolgen.

©Elise G. Lengkeek Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.