Leesmenu 13 september

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 13 september.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 13 september – Dagtekst

Alle eer aan God

25-26 De machtige God zorgt ervoor odat jullie vasthouden aan het geloof. Dat is het geloof in het goede nieuws over Jezus Christus dat ik vertel. Eeuwenlang heeft God zijn boodschap voor de mensen verborgen gehouden. Maar nu maakt hij die boodschap bekend. Mensen van alle volken moeten het goede nieuws horen, dat verteld wordt in de heilige boeken. Dan zullen ze gaan geloven en gehoorzaam worden aan God. Dat is de wil van de eeuwige God. 27 Dankzij Jezus Christus hebben wij Gods wijze plan leren kennen. Alle eer aan God, voor altijd! Amen.

Avondgebed: Romeinen 16:25-28

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Wat Paulus nog op zijn hart heeft

Al met al is het een lange brief geworden aan de christenen in Rome, die Paulus nog hoopt te ontmoeten op zijn doorreis naar Spanje. Aan het slot van de brief vat hij nogmaals samen wat de kern van het evangelie is:  Jezus Christus onthult een goddelijk geheim dat eeuwenlang verborgen bleef, tot aan de dag, dat Jezus het namens God mocht openbaren.

Het gaat om Gods liefde voor de hele wereld. Die liefde strekt zich dus niet langer alleen uit naar zijn eigen volk: de Joden. Jezus’ woorden zullen tot aan de einde van de aarde mensen aanraken. Hij zoekt gewonde, gebroken en nietswaardige mensen, maar ook succesvolle managers en regeringsleiders, koningen en keizers. Ieder hart dat zich voor zijn liefde en genade opent, mag in Gods liefde opbloeien.

Wie gelooft in Jezus’ woorden en zijn werk, is echter ook geroepen om ge-hoor-zaam te zijn. Dat betekent: het oor van je hart aandachtig te luisteren te leggen naar wat God eigenlijk vraagt, naar de bedoeling daarvan.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 13 september.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm