Leesmenu 14 november

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 14 november.

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 14 november – Dagtekst

Het geloof brengt rijkdom

6 Het geloof brengt inderdaad grote rijkdom voor iedereen die tevreden is. 7 Toen we op de wereld kwamen, hadden we niets bij ons. En als we de wereld verlaten, kunnen we ook niets meenemen. 8 We hebben eten en kleren. Laten we daar tevreden mee zijn.
9 Mensen die rijk willen worden, laten zich verleiden om slechte dingen te doen. Met hun dwaze en verkeerde verlangens brengen ze zichzelf in gevaar. Het loopt verkeerd met hen af, ze verliezen uiteindelijk hun leven. 10 Het verlangen naar geld is de oorzaak van alles wat slecht is. Sommige christenen wilden zo graag rijk worden, dat ze het geloof kwijtgeraakt zijn. En zo brengen ze zichzelf in grote problemen.

Nachtgebed: 1 Timoteüs 6

De  Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Coachingslessen van Paulus

Hoe leef je voor God en met elkaar in een gemeenschap die aangeraakt is door Gods liefde?

Timoteüs heeft een pittige taak in Efeze te vervullen: hij moet niet alleen leidinggeven aan een gemeente waar ook allerlei vormen van dwaalleer de kop opsteken. Geïnspireerd door Paulus’ ‘coachingslessen’, ontplooit Timoteüs in de kerk van Efeze allerlei initiatieven om de onderlinge omgang en de vrede van Jezus Christus te bevorderen.

Door zijn jonge leeftijd mist hij het natuurlijke gezag dat Paulus heeft. Ook moet Timoteüs er voor zorgen dat sommige wijsneuzen niet aan de haal gaan met de goede boodschap van Jezus. Ze voegen daar hun eigen verzinsels aan toe!

Daarom hoopt Paulus zijn trouwe leerling en helper met deze brief een hart onder de riem te steken. Hij krijgt bovendien volledig mandaat en vooral praktische instructies om orde op zaken te stellen.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 14 november.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm