Leesmenu 14 oktober

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 14 oktober.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 14 oktober – Dagtekst

Het doel van Gods optreden

23 De volken zullen inzien dat het volk van Israël in ballingschap is geweest wegens hun schandelijke gedrag. Omdat zij mij ontrouw geworden waren, had ik hen aan hun lot overgelaten: ik leverde hen uit aan hun vijanden zodat ze vielen in de strijd.24 Ik liet hen aan hun lot over omdat zij zich verontreinigd en zich tegen mij verzet hadden.
25 Maar voortaan zal ik, God, de Heer, medelijden hebben met de Israëlieten, de nakomelingen van Jakob, ik zal een wending brengen in hun lot. Mijn heilige naam zal ik hooghouden. 26 Als zij weer veilig in hun land wonen en niemand hun nog schrik aanjaagt, vergeten zij hoe ernstig ze mij ontrouw waren en hoe ze te schande gemaakt zijn. 27 Ik haal hen bij vreemde volken vandaan en breng hen bijeen uit de landen van hun vijanden. En vele volken zullen zien dat ik voor hen een heilige God ben.28 De Israëlieten zullen weten dat ik, de Heer, hun God ben. Niet alleen als ik hen in ballingschap stuur onder de volken, maar ook als ik hen weer bijeenbreng in hun eigen land zonder iemand achter te laten. 29 Ik zal mijn geest over de Israëlieten uitstorten en hen nooit meer aan hun lot overlaten. Dit zeg ik, God, de Heer.’

Morgengebed:  Ezechiël 39:23-28 De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap.

Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 14 oktober.

Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm