Leesmenu 14 september

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begintDe Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 14 september.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

Leesmenu 14 september – Dagtekst

Gods trouw is Israëls hoop

1 De Heer kondigt aan: ‘Er komt een ogenblik, dat ik de God zal zijn van alle stammen van Israël en zij mijn volk zullen zijn; dat verzeker ik jullie. 2 Israël, in de woestijn heb ik me over je ontfermd en je aan de dood laten ontsnappen. 3 Je verlangde naar rust en ik heb je opgezocht in dat verre land. Steeds heb ik je liefgehad, Israël, daarom blijf ik je trouw. 4 Ik help je weer overeind; de tamboerijnen zullen weer te horen zijn, er zal weer gedanst worden. 5 Jullie zullen weer wijngaarden planten op de bergen van Samaria en zelf de oogst binnenhalen. 6 De dag breekt aan dat de wachters in het gebergte van Efraïm roepen: Laten we naar Sion gaan, naar de Heer, onze God.’

Morgengebed: Jeremia 31: 1-6

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

©Elise G. Lengkeek

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.