Leesmenu 16 oktober

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begintDe Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 16 oktober.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 16 oktober – Dagtekst

De Heer keert terug naar zijn tempel

De man bracht me vervolgens opnieuw naar het oostelijke poortgebouw. Daar zag ik hoe de God van Israël in al zijn majesteit vanuit het oosten verscheen. Ik hoorde een geluid als het gebulder van de zee en zag hoe de aarde bij zijn komst straalde van licht. Dit visioen was als het visioen dat ik had toen God kwam om Jeruzalem te vernietigen. Het waren ook dezelfde beelden als indertijd aan de rivier de Kebar. Ik viel neer op de grond. De Heer ging in al zijn majesteit de tempel binnen door het oostelijke poortgebouw. Gods geest hief mij op en bracht me naar het binnenplein. Daar zag ik hoe de tempel vol was van de stralende gloed van zijn verschijning.

Morgengebed:  Ezechiël 43:1-5

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.