Leesmenu 16 september

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begintDe Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 16 september.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

Leesmenu 16 september – Dagtekst

Het voorbeeld van de Rekabieten

16 De nakomelingen van Jonadab zijn trouw aan de voorschriften van hun voorvader, maar jullie zijn mij niet trouw. 17 Daarom zal ik, de almachtige Heer, de God van Israël, alle rampen sturen die ik heb aangekondigd. Want ik heb tot jullie gesproken, maar jullie hebben niet willen luisteren; ik riep, maar er kwam geen antwoord.’
18 Toen deelde ik de Rekabieten mee wat de almachtige Heer, de God van Israël, had gezegd: ‘Jullie hebben de voorschriften van je voorvader Jonadab opgevolgd; jullie hebben je gehouden aan alles wat hij heeft opgedragen. 19 Daarom beloof ik, de almachtige Heer, de God van Israël, dat er altijd nakomelingen van Jonadab, de zoon van Rekab, zullen zijn, die mij dienen.’

Morgengebed:  Jeremia  35: 16-19

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

©Elise G. Lengkeek

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.