Leesmenu 17 juni

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 17 juni. Schakel na de Bijbellezing terug naar Leesmenu 17 juni.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Ook de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 17 juni  – Dagtekst

Wapens van goddelijke makelij

3 Ook al leven we in de wereld, we strijden niet met de middelen van de wereld. 4 Want de wapens waarmee we strijden, zijn niet van aardse, maar van goddelijke makelij en in staat om bolwerken neer te halen. We schuiven redeneringen terzijde 5 en alles wat hoogmoedig wordt opgeworpen tegen de kennis van God; we nemen elke gedachte gevangen om haar te onderwerpen aan Christus.

Nachtgebed: 2 Korintiërs 10 : 3-4

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Zie voor de meditatie bij deze tekst: Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dagDeel IV Meditaties, 17 juni.

Meditatie

Een netelige kwestie!

In zijn tweede brief aan de Korintiërs keert Paulus zich onder andere tegen de hoogmoed van zijn tegenstanders. Er zijn bekeerde Joden met eigen aanbevelingsbrieven uit Jeruzalem gekomen. Ze beweren dat Paulus zwak is, zichzelf aanprijst en de gemeente uitbuit. Paulus ontmaskert deze onruststokers als valse apostelen’

Paulus besteedt relatief veel aandacht aan deze netelige kwestie (2 Kor. 3, 11 en 12). De nieuwelingen laten zich namelijk betalen voor hun geestelijke arbeid. Ze claimen dienaren van Christus te zijn, maar ze dienen voornamelijk zichzelf. Daarmee hebben deze ‘geweldige apostelen’, zoals Paulus ze noemt, het zaad van een ander evangelie gezaaid dan de goede boodschap van Jezus.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 17 juni.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.