Leesmenu 17 oktober

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 17 oktober.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 17 oktober – Dagtekst

Alle volken horen bij Sion

4 Van noord tot zuid, van oost tot west:
alle volken horen bij de Heer.
Daarom zegt hij:
‘Jullie komen uit Sion.’
5 Ja, je mag zeggen:
‘Iedereen komt uit Sion.
De Allerhoogste maakt Sion sterk.’

Middaggebed:  Psalm 87:4-5

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap.

Meditatie

God opent zijn stad voor iedereen

Dit is pas goed nieuws! Gods liefde beperkt zich niet langer exclusief tot het Joodse volk dat Hij voor zichzelf uitkoos.

In het midden van Gods geschiedenis met de mensen trekt Hij alleen op met het volk van zijn keuze, Israël. Dat volk blijft tot in eeuwigheid ook zijn oogappel. Maar Hij heeft zijn plan van meet af aan al, uitgebreid naar alle mensen die bij hem willen horen. Die belofte heeft Hij al gedaan in het paradijs, vlak na de val van Adam en Eva (Gen. 3:15).

Daarover gaat Psalm 87. Het is een profetische psalm, gemaakt door een Korachiet, die door Gods Geest vast een blik in de verre toekomst mag werpen. In de stad van God (Jeruzalem, ook wel Sion genoemd) mogen ook de volken, die vroeger vijanden waren van Israël zich thuis voelen.

Die nieuwe tijd is begonnen, nadat Jezus, de Zoon van Goden Mensenzoon zichzelf (op)geofferd heeft voor de zonden van alle volken. Wat dat uitwerkt?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 17 oktober.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm