Leesmenu 18 april

Kerkvader Augustinus over zijn worsteling met de tijd, naar aanleiding van Psalm 90:

Ik meet [dan] de tijd , dat weet ik, maar ik meet niet de toekomst, want die is er nog niet,  ik meet niet het heden, want dat [is nu] en strekt zich niet over een bepaalde lengte uit, ik meet niet het verleden, want dat is er niet meer. Maar wat meet ik dan? Soms de voorbijgaande tijd? Meet ik dan niet eerder de voorbijgegane tijd? Want zo had ik het genoemd.

[Maar ik besefte juist hierdoor des te meer mijn eigen nietigheid en onvermogen en Uw grootheid. U hebt de tijden in Uw hand. U meet ze in Uw wijsheid.]

Citaatfragment uit het gebed va Augustinus: ‘Kan de mens de tijd meten’ n.a.v. Psalm 90 verzen 10-17. Uit: M.A. van  Willigen, ‘Bidden met Augustinus in de Vroege Kerk’, pag. 432  Heerenveen  2012

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.