Leesmenu 20 april

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 20 april.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 20 april  – Dagtekst

De Heer heeft geduld

8 Vrienden, jullie moeten dit niet vergeten: voor de Heer is tijd iets heel anders dan voor ons. Voor hem is één dag hetzelfde als duizend jaar, en duizend jaar hetzelfde als één dag. 9 De Heer houdt zich echt aan zijn belofte, ook al beweren sommige mensen van niet. Hij wacht omdat hij geduld heeft met jullie! Hij geeft iedereen de kans om een nieuw leven te beginnen. Want hij wil dat iedereen gered wordt.

Nachtgebed: 2 Petrus 3:8-9

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Onbegrijpelijk veel geduld

Zijn tweede brief aan de pas bekeerde christenen besluit Petrus met de waarschuwing dat Jezus nog één keer terugkomt aan het einde van de tijd. Tot dat moment heeft God geduld met de mensen. Ze kunnen misschien verdwalen, maar zo lang de Heer nog niet met macht en majesteit, is het mogelijk om te keren naar de enige God van hemel en aarde.

Alles wat telt is die ene vraag: Heer, wilt U mij, arme zondaar genadig zijn. Ik geloof, Heer, in Uw redding, kom mijn ongeloof te hulp!’ Dat geduld van God is volgens Petrus ook niet te vergelijken met het soort dat wij opbrengen voor elkaar. Gods geduld is oneindig veel omvattender en krachtiger dan dat van ons. Zeker wanneer het draait om de redding van mensen. Als het aan God ligt, zou niemand verloren hoeven gaan. er is maar een ding nodig en dat is een aandachtig hart dat hem op de tast desnoods zoekt…

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 20 april.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

..

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.