Leesmenu 20 mei

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 20 mei. Schakel na de Bijbellezing terug naar Leesmenu 20 mei.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Ook de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 20 mei  – Dagtekst

Jezus laat de kinderen bij zich komen

13 Er waren mensen die kinderen bij Jezus brachten. Ze wilden graag dat hij zijn handen op de kinderen zou leggen en voor hen zou bidden. Maar de leerlingen hielden die mensen tegen.
14 Toen zei Jezus: ‘Laat die kinderen bij me komen. Houd ze niet tegen, want Gods nieuwe wereld is er juist voor hen.’ 15 En Jezus legde zijn handen op hen. Daarna ging hij weer verder.

Middaggebed: Matteüs 19:13-14

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

 

Meditatie

Te druk om kinderen te ontvangen?

De Meester heeft het druk, weten de leerlingen. Hij voert belangrijke gesprekken met de geestelijke leiders over de essentie van trouwen en de praktijk van het scheiden. Er staat veel op het spel. Dit is niet het moment voor andere mensen om hem te storen met het verzoek of Jezus hun kinderen wil zegenen. Daarom denken de leerlingen dat het beter is al die mensen met hun kinderen op dit moment weg te sturen. Maar Jezus laat het zo ver niet komen. Hij opent zijn armen om zich over hen te ontfermen.

Dat is bijzonder, want zowel vrouwen als kinderen hebben in hun cultuur en tijd geen positie en aanzien. Voor Jezus staat het kind symbool voor het ontvankelijke vertrouwen en geloof dat nodig is om in te gaan in de nieuwe wereld van God.  iedereen die naar hem toekomt om zich door hem te laten zegenen, mag delen in de zegen van het toekomstige rijk van God.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 20 mei.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.