Leesmenu 21 maart

 

Thomas Merton in gezelschap van zijn novicen tijdens een bezoek aan Gethsemane over de rol van gehoorzaamheid en standvastigheid in het geloof:

…altijd te kunnen doen wat God voor mij bestemd heeft, houdt mij in contact met die bron; die realiteit is Gods wil en zij vraagt om een antwoord. Bij alles wat ik doe moet mijn keuze hierdoor bepaald worden. Ik moet in aanraking blijven met die bron van vrijheid.

Uit: Cistercian Studies, 1974 IX, pag. 55-65, vertaling fragment Elise G. Lengkeek

Selecteer hier uit welke Bijbel je wilt lezen:

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

 

 

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.