Leesmenu 21 september

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 21 september.

Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.(Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!)

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 21 september – Dagtekst

Na de straf…

27 De Heer zei:
‘Wees niet bang, mijn volk,
heb geen angst, Israël;
ik bevrijd je uit dat verre land,
je kinderen zullen geen gevangenen zijn.
Israël zal wonen in eigen land,
veilig, ongestoord, niet opgejaagd.
28 Wees niet bang, mijn volk,
ik blijf bij je,
dat beloof ik.
Maar vernietigen zal ik al die volken
waaronder ik je verspreid heb.
Jullie zal ik niet te gronde richten,
wel terechtwijzen,
ik kan Israël niet vrijuit laten gaan.’

Morgengebed:  Jeremia 46: 27-28

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Een tipje van de sluier

Jeremia krijgt gelukkig niet alleen Gods oordelen te horen over zijn ongehoorzame volk. Een van de krachtbronnen die hem wellicht inspireren om trouw te blijven, is dat God ook steeds een tipje van de sluier oplicht van zijn plan voor de toekomst.

Een geweldige troost voor Jeremia, en voor wie ook maar het geloof in Hem niet vaarwel heeft gezegd! Want het is en blijft vreselijk dat ook zij – net als Jeremia – ondanks hun geloof in de ellende van het hele volk worden meegesleurd.

Maar God blijft niet boos. En Jeremia is begenadigd dat hij dat nu al mag weten en doorgeven. Het helpt hem ook door dik en dun trouw te blijven, wat er ook gebeurt. Iedereen die bang is voor de toekomst, maar wie op God wil vertrouwen, mag weten dat God uiteindelijk de regie houdt.

Ook over de plannen en bewegingen van alle grootmachten op deze aarde.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 21 september.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm