Leesmenu 22 september

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begintDe Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 22 september.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 22 september – Dagtekst

Niemand ontloopt Gods oordeel

10 Zo zal ik het land van Esau kaalplukken:
ik zal iedereen uit zijn schuilplaats sleuren,
niemand kan zich meer verbergen.
Heel het volk van Edom wordt vernietigd,
geen man blijft in leven,
niemand komt je leger te hulp.
11 En toch:
voor je wezen zal ik zorgen,
je weduwen kunnen op mij rekenen.’
12 Want de Heer zei: ‘Ook wie het niet verdienden, werden gestraft. Dachten jullie dan aan de straf te ontkomen, vrijuit te kunnen gaan? Zeker niet. 13

Avondgebed:  Jeremia  49: 10-12

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

Ook wie het niet verdient…?

Dat is moeilijk te begrijpen: ook mensen die het niet verdienden, moeten de beker van Gods woede drinken. Deze teksten uit de Bijbel maken mensen die toch al tegen God lopen te mokken over Zijn doen en laten alleen nog maar bozer. Wat nu ‘rechtvaardige en liefhebbende God’?

Daar staat tegenover: geen enkele tekst  kun je beoordelen los van de rest van het hoofdstuk en het Bijbelboek waarvan hij deel uitmaakt. Wie de hele Bijbel leest, leer God kennen  als eindeloos geduldig, maar ook rechtvaardig. En elk mens, of hij nu gelooft of niet, zal ooit aan Hem verantwoording moeten afleggen over zijn daden. Alleen voor wie gelooft dat Jezus Christus de Weg is naar vergeving van zonden en naar het hart van de Vader  is er hoop op een gezegend en vervuld leven.

©Elise G. Lengkeek

 

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.