Leesmenu 24 april

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 24 april.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 24 april  – Dagtekst

Begin van de brief

1 Dit is een brief van de kerkleider, aan de gelovigen die door God zijn uitgekozen.
Ik houd veel van jullie. En niet alleen ik, maar ook alle andere christenen die de waarheid kennen.2 Wij houden van jullie, omdat de waarheid in ons is, en voor altijd bij ons zal blijven.
3 God, onze Vader, en zijn Zoon Jezus Christus zullen goed voor ons zijn. Ze zullen ons helpen en ons vrede geven. Dat zal gebeuren door de waarheid en de liefde van God.

Nachtgebed: 2 Johannes 

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Liefde en waarheid

Liefde en waarheid: de apostel en kerkleider Johannes noemt ze in één adem. De band van de liefde die Jezus heeft voorgeleefd verbindt gelovigen onderling. Die liefde verdraagt zich niet met tweespalt tussen leden van een kerk. Of met nood door armoede, ziekte en uitbuiting in de eigen kring. Wie Gods Woord kent en in zijn hart meedraagt, leeft in het licht van Gods waarheid. En Gods waarheid is weer onlosmakelijk verbonden met Gods liefde. Ze zijn net zo verstrengeld als licht en schoonheid.

Johannes drukt zijn lezers in deze brief de volgende zaken op het hart die hen zullen beveiligen tegen het kwaad van bedriegers.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 24 april.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.