Leesmenu 25 april

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 25 april.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 25 april  – Dagtekst

Slot van de brief

Wees goed voor iedereen

20 Vrienden, houd altijd vast aan het ware, christelijke geloof. Dan zullen jullie als kerk een steeds sterkere eenheid worden. En laat je bij het bidden leiden door de heilige Geest. 21 Houd vast aan Gods liefde. Vertrouw erop dat onze Heer Jezus Christus goed voor jullie zal zijn, en jullie het eeuwige leven zal geven.
22 Als er bij jullie mensen zijn die twijfelen, steun hen dan. 23 Als mensen verkeerde dingen doen, probeer hen dan te redden van Gods straf. En ook als mensen doorgaan met hun verkeerde gedrag, moet je hen goed blijven behandelen. Maar pas op voor hun gevaarlijke invloed, want ze zijn door en door slecht.

Alle eer aan God

24-25 De machtige God kan ervoor zorgen dat jullie niet twijfelen. Hij zal ervoor zorgen dat jullie voor zijn troon komen te staan met een volmaakt geloof, juichend van vreugde. Door die God worden jullie gered, dankzij onze Heer Jezus Christus. Alle eer, kracht en macht aan de enige God, voor altijd en eeuwig! Amen.

Nachtgebed: Judas:20-25

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Judas, broer van Jezus

Judas de briefschrijver stelt zich voor als de broer van Jacobus. Jezus was in Zijn leven op aarde hun oudste broer. De broers zijn pas in Hem gaan geloven na Jezus’ opstanding. Voor die tijd waren ze nogal sceptisch over het optreden van hun broer Jezus, die in hun gezin een heel eigen positie innam. Maar nadat Jezus de dood heeft overwonnen en ook aan hen is verschenen, zijn de broers omgedraaid als een blad aan een boom. Judas noemt zichzelf nu ‘slaaf van Jezus Christus’: een dienaar pur sang.

In zijn brief waarschuwt en bemoedigt hij Joodse christenen die van oudsher vertrouwd waren met Gods Woord. Hij weet uit eigen ervaring wat er op het spel staat…

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 25 april.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.