Leesmenu 25 augustus

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 25 augustus.

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.)

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 25 augustus

Geniet van het leven

Geniet van elke dag

7 Wat is het licht van de zon heerlijk. Wat is het leven goed! 8 Als je lang leeft, geniet dan van elke dag. Bedenk dat er nog veel donkere dagen zullen komen. En dat alles wat nog komt, snel voorbijgaat.
9 Geniet van het leven zolang je nog jong bent! Wees gelukkig in je jeugd. Doe wat je hart je zegt. Kijk goed om je heen. En bedenk daarbij dat God je leven zal beoordelen. 10 Houd verdriet en zorgen ver bij je vandaan, want je jeugd is snel voorbij.

Avondgebed Prediker 11 verzen 7-10

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal © 2013 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Doe wat je hart je ingeeft

In hoofdstuk 10 neemt Prediker een aanloop om in hoofdstuk 11 en 12tot een afronding te komen van zijn lessen. Het begint met de opmerking over die ene dode vlieg die een pot kostbare zalf onbruikbaar maakt. Zo is ook slechts één dwaze opmerking voldoende om alle wijsheid, te niet te doen waarvan een mens eerder heeft getuigd. Zijn boodschap is dan ook: beheers jezelf alsjeblieft!

Niemand blijft gevrijwaard van problemen, want we zijn geneigd altijd weg de dwalen buiten bereik van Gods licht. Accepteer dus maar dat er soms harde lessen geleerd moeten worden.

Ook weet niemand iets over het succes van wat hij onderneemt. Als je wijs bent, zegt Prediker, zet je niet alles op één kaart. Doe het een en laat het ander niet na. En geniet bovenal van elke nieuwe dag.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 25 augustus.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm