Leesmenu 25 maart

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 25 maart. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Nota bene: Met een (gratis) account  op www.debijbel.nl kun je ook andere vertalingen aanklikken, bijvoorbeeld de NBV21. Daarnaast heb je direct toegang tot allerlei achtergrondinformatie over bijbelse onderwerpen. 

Leesmenu 25 maart  – Dagtekst

Gods stem klinkt uit de hemel

27 Jezus zei: ‘Ik moet nu bijna sterven, ik ben bang. Zal ik bidden: Vader, red mij van de dood? Nee, want ik ben juist op aarde gekomen om te sterven. 28 Daarom bid ik: Vader, laat aan iedereen uw grote macht zien.’
Toen klonk er een stem uit de hemel, die zei: ‘Ik heb mijn macht laten zien, en ik zal het opnieuw doen.’29 De mensen die erbij stonden, hoorden het. Sommigen dachten dat ze het geluid van de donder hoorden. Anderen dachten dat er een engel tegen Jezus sprak.
30 Maar Jezus zei: ‘Die stem sprak niet tegen mij, maar tegen jullie! 31 Nu is het beslissende moment voor de wereld gekomen! Satan zal uit de hemel gegooid worden. 32 En ik zal een hoge plaats krijgen boven de aarde. Dan zal ik alle mensen die bij mij horen, naar mij toe halen.’ 33 Met die hoge plaats bedoelde Jezus niet alleen de hemel, maar ook zijn plaats aan het kruis. Want hij zou aan het kruis sterven.

Middaggebed: Johannes 12:27-33

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Jezus onthult Gods plan

Jezus is Gods Zoon. De stem die uit de hemel komt, bevestigt dat aan alle omstanders. Die stem zou alle twijfels hebben kunnen wegnemen. Maar dat gebeurt niet. Want eerst moet Jezus sterven en volledig ondergaan in zijn lijden. En wat ziet Hij daar tegenop. Als mens. Met een lichaam dat straks zal creperen aan het kruishout. Met emoties van verdriet, pijn en aanvaarding van het onvermijdelijke. Als mens worstelt Jezus daarmee. In grote angst.

Waarom moet het voor hem en voor ons in hemelsnaam zo moeizaam gaan? Waarom kan Jezus niet de erkenning krijgen als Verlosser, als Koning van het heelal door gewoon door te gaan met het doen van wonderen? Gesteund door een betere PR-campagne -ook dat! Want met de bescheidenheid van Jezus bouw je geen koninkrijk, toch? Waarom moet Hij, die onschuldig is, de weg van een van een schuldige gaan, terwijl Hij zelf de macht heeft zijn lot te keren?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 25maart.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.