Leesmenu 25 mei

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 25 mei. 

De Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 25 mei  – Dagtekst

De Mensenzoon komt onverwacht

36-37 Jezus zei: ‘De Mensenzoon zal onverwacht komen. Niemand weet precies wanneer dat gaat gebeuren. Ook de engelen in de hemel weten het niet. Zelfs ik weet dat niet. Alleen God, de Vader, weet dat.
Het zal net zo gaan als in de tijd van Noach.38-39 Toen waren de mensen bezig met gewone dingen: met eten, drinken en trouwen. Niemand wist wat er ging gebeuren. Totdat de dag kwam dat Noach zijn boot in ging. Toen kwam plotseling de grote overstroming, en alle mensen verdronken. Net zo plotseling zal ook de Mensenzoon komen.
40 Als de Mensenzoon komt, mag niet iedereen met hem mee. Als er bijvoorbeeld twee mannen aan het werk zijn op het land, mag maar één van hen met de Mensenzoon mee. De ander moet achterblijven. 41 Of als er twee vrouwen graan aan het malen zijn, mag maar één van hen met de Mensenzoon mee. De ander moet achterblijven.

Middaggebed: Matteüs 24:36-40

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Jezus vertelt over de toekomst

 Jezus heeft nog veel op zijn hart dat Hij wil delen, voor het zijn gevangenschap, veroordeling en dood Hem zullen drie dagen en nachten van hen zal scheiden van Zijn geliefde leerlingen. Wanneer ze Hem vol bewondering wijzen op de pracht en praal van het tempel complex, grijpt Hij dit moment aan om hen te vertellen dat er niets van die indrukwekkende tempel zal overblijven. Gods oordeel zal binnen afzienbare tijd (het jaar 70) in Jeruzalem beginnen en de eindtijd inluiden.

De eindtijd is de periode tussen de 1e komst van Jezus -toen nog door Zijn heraut en profeet Johannes de Doper is aangekondigd – en Zijn 2e onverwachte terugkeer.

Wat staat er op het spel?

Over de plagen die de aarde en haar bewoners in de eindtijd zullen treffen, zal Jezus enkele jaren na Zijn hemelvaart  de apostel Johannes een groots en meeslepend visioen laten zien. Het Bijbelboek Openbaring beschrijft alle onderdelen van dit visioen tot in detail. Vooruitlopend op deze openbaring, vertelt Hij nu al aan Zijn leerlingen wat er in grote lijnen gaat gebeuren. De hele wereld moet straks immers door hun getuigenis weten wat er op het spel staat bij een geloofskeuze voor of tegen Jezus.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 25 mei.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.