Leesmenu 25 mei

Het geheim van Gods verborgen wijsheid

6 Toch is wat wij verkondigen wijsheid, maar alleen voor wie er rijp voor zijn. Het is niet de wijsheid van deze wereld of van de machtigen van deze wereld – zij worden trouwens vernietigd. 7 Nee, wat wij verkondigen is het geheim van Gods verborgen wijsheid, een wijsheid waarvan God vóór alle tijden besloten had dat zij zou dienen tot ons heil. 8 De machtigen van deze wereld hebben van die wijsheid niets begrepen. Hadden ze die wel begrepen, dan zouden ze de Heer, van wie ons heil komt, niet hebben gekruisigd.

1 Korintiërs 2 verzen 6-8

Leesmenu 25 mei   –  Wat de heilige Geest in ons doet

Niemand begrijpt iets van de kruisiging van Christus. Dat God zo’n vreselijke dood toestond voor zijn geliefde Zoon, stoort ons eerder.  Alleen de heilige Geest is in staat ons hart te openen voor de immense kracht en genade van dit mysterie. Hij alleen heeft de sleutel naar het rijk van onze verbeelding en gevoelens.

Hij helpt ons Jezus’ dood en opstanding met  blijdschap en vrede te aanvaarden. Als bron van leven.

 

 

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), ©Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999Leesmenu 24 mei

©Elise G.Lengkeek

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.