Leesmenu 25 november

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 25 november.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 25 november – Dagtekst

Een nieuwe toekomst voor Jeruzalem

2 Op die beslissende dag zal de Heer het land tot bloei brengen; het wordt een sieraad, een pracht. Alle Israëlieten die zijn ontkomen, zullen fier en trots kunnen zijn op het vruchtbare land.

Morgengebed: Jesaja 4: 2

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Groot Nieuws Bijbel (herziene editie 1996)© 1996 Nederlands Bijbelgenootschap en Katholieke Bijbelstichting. 

‘New kid in town’

In de Statenvertaling staat in vers 2: Te dien dage zal de Spruit des Heeren zijn tot sieraad en tot heerlijkheid’. In de moderne Bijbelvertalingen is die wonderlijke aanduiding ‘Spruit des Heeren’ weg vertaalt. Waar het in deze tekst om gaat is de ommekeer die plaatsvindt na Gods straf die het volk over zich heeft afgeroepen – en nu in het bijzonder toegespitst op wat de luxueuze en losbandige vrouwen zal overkomen volgens Jesaja’s profetie,de vrucht der aarde. Er komt een ‘new kid in town’!

Meer dan alleen een nakomeling van David

Er zal Iemand op staan, die het land, het leven, het innerlijke hart van al die verloren mensen weer tot bloei zal brengen. Die ‘Iemand’ ontspruit uit de tronk, de overgebleven stomp van Davids huis. Bijzonder is dat we hem door de profetieën van Jesaja alvast een beetje zullen leren kennen. Om te beginnen is hij  meer dan alleen nakomeling van David. Hij is ook Gods Zoon, de Heer van hemel en aarde, en hij komt naar de aarde om de zonden van de mensen op zich te nemen.

Hij zal verwerk worden door Gods heilige Geest in de schoot van een jong meisje dat nog niet is getrouwd. Haar naam is…Maria.

©Elise G. Lengkeek

Deel dit bericht via Twitter