Leesmenu 26 april

David en Goliath: een ongelijke strijd

‘David overwon de Filistijn’
hij won met slinger en steen
dodelijk trof hij de Filistijn
een zwaard had hij niet nodig.

1 Samuël 17 vers 50

De strijd van David tegen Goliath, de Filistijn van bijna drie meter lang, spreekt altijd weer tot onze verbeelding. David ging de zwaar gepantserde en bewapende gigant vol vertrouwen te lijf. Met alleen een herderstas vol gladde steentjes en z’n slinger. En het onzichtbare schild van zijn geloof.

Zijn actie leek  belachelijk in de ogen van iedereen die zijn gezonde verstand liet spreken. Wat moest zo’n joch zonder harnas en zwaard tegen die reusachtige  zwaargewicht Goliath?  Was dat geen ordinaire zelfmoordactie?

Maar David had eerder gevochten tegen beren en leeuwen om zijn schapen te beschermen. Hij geloofde zonder enig spoor van twijfel dat God hem ook nu zou helpen.

Namelijk om deze keer Gods schapen’ – de schapen van zijn  kudde Israël – te verlossen uit de klauwen van deze Filistijn. De man die in de ogen van iedereen die hem zag, onoverwinnelijk leek.

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Groot Nieuws Bijbel met Deuterocanonieke Boeken (Met aantekeningen), © Nederlands Bijbelgenootschap & Katholieke Bijbelstichting 1999.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed Deel dit bericht via Twitter

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.