Leesmenu 26 december – 2e Kerstdag

Leesmenu 26 december – 2e Kerstdag

Kerst: de vervulling van advent. Na vier weken van verwachtingsvol uitzien viert de kerk van alle plaatsen en tijden over heel de wereld met Kerst de geboorte van de Zoon van God Jezus Christus. Het liturgisch feest concentreert zich voornamelijk op de avond of nacht voor Kerst, met als hoogtepunt de feestelijke viering in een kerkdienst of mis in de kerk op 1e Kerstdag zelf.

Waarom 2e Kerstdag?

De 2e Kerstdag is bij wet nog steeds een officiële nationale feestdag. Sommige kerken vieren op die dag met kinderen het kerstfeest, en er zijn ook nog steeds kerken die samenkomsten organiseren om een vervolg te geven aan de viering van Jezus’ geboorte. Maar voor velen is 2e Kerstdag een extra vrije dag om samen te zijn met vrienden en familie.

Jezus Christus: bron van onze spiritualiteit

Jezus Christus is de bron van onze spiritualiteit. Hij is het die de oorsprong, de zin en de vervulling van de tijd in zijn persoon verenigt. Vier Kerst mee met de Psalmen en Bijbellezingen die zijn toegespitst op Jezus Christus als hart van Goede Nieuws.  Het morgen-, middag-, en avond-, en nachtgebed zijn op deze bijzondere dag daarop afgestemd.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 26 december – 2e Kerstdag

Zoek God zolang Hij zich laat vinden

6 Zoek de HEER nu hij zich laat vinden,
roep hem terwijl hij nabij is.
7 Laat de goddeloze zijn slechte weg verlaten,
laat de onrechtvaardige zijn snode plannen herzien.
Laat hij terugkeren naar de HEER,
die zich over hem zal ontfermen;
laat hij terugkeren naar onze God,
die hem ruimhartig zal vergeven.
8 Mijn plannen zijn niet jullie plannen,
en jullie wegen zijn niet mijn wegen – spreekt de HEER.
9 Want zo hoog als de hemel is boven de aarde,
zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven,
en mijn plannen jullie plannen.

Morgengebed: Jesaja  55:6-9

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 26 december.
Tweet
©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm