Leesmenu 27 september

Introductie

Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.(Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan! )

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 27 september – Dagtekst

Vernedering en verlangen

15 De vreugde is verdwenen uit ons leven,
we dansen niet meer, we treuren.
16 Al onze trots is verdwenen,
we hebben gezondigd,
en zijn veroordeeld.
17 Daarom zijn we ziek,
daarom is het ons zwart voor de ogen:
18 de berg Sion is verwoest!
Alleen vossen huizen er.
19 Maar u, Heer,
u blijft op uw troon,
u bent koning, voor altijd.
20 Waarom zou u ons voorgoed vergeten,
waarom zou u ons voorgoed verlaten?
21 Heer, breng ons terug naar u,
laat het weer zijn als vroeger.

Morgengebed:  Klaagliederen 5:15-21

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Een sprankje hoop

Hoe ziet de hel op aarde eruit? Vraag het aan mensen die het geweld van een oorlog hebben overleefd. Vraag het aan het restant van het volk dat is achtergebleven na de deportatie van hun volksgenoten: ze weten nu wat het is als God zich terugtrekt van mensen. Dan verandert het leven in een troosteloos bestaan, een hel op aarde. Een woestijn waarin niets wil groeien. Een lege en toekomstloze eindeloosheid, zonder vreugde, zonder muziek, zonder heerlijke wijn en kostelijk eten.

Alles wat God van oudsher heeft voorspeld, is werkelijkheid geworden. Keer op keer hebben zij en hun voorouders Gods liefde en leiding en zijn waarschuwingen in de wind geslagen.

Het dringt langzaam maar zeker tot hen door, wat ze verspeeld hebben, terwijl ze al die tijd nog dachten dat het wel mee viel. En Jeremia’s waarschuwingen hebben ze nooit serieus genomen…

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 27 september.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm