Leesmenu 28 december

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 28 december.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 28 december- Dagtekst

De engel doet een plechtige belofte

5 Ik keek naar de engel die op de zee en op het land stond. Hij deed zijn rechterhand omhoog 6 en zei: ‘De tijd is voorbij! Dat zeg ik namens de God die altijd leeft, die de hemel, de aarde en de zee gemaakt heeft, en alles wat er is. 7 Als de zevende engel op zijn trompet blaast, is het zover. Dan gaat alles gebeuren wat God van plan is, en wat hij al aan zijn profeten bekend gemaakt heeft.’

Middaggebed: Openbaring 10 :5-7

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap en Katholieke Bijbelstichting. 

Meditatie

De tijd dringt…

God blijft alle eeuwen met zorg omzien naar zijn schepping en schepselen. Keer op keer stuurt Hij er boodschappers op uit om de mensheid te waarschuwen. Profeten, engelen, apostelen, en ten slotte zijn Zoon, Jezus Christus.

Het gaat echter zoals in de tijd van de profeet Jesaja: Gods tegenstander Satan (de duivel) heeft het hart van grote aantallen mensen vervuld met hoogmoed en eigendunk. Daarin is geen plaats voor de goede boodschap van redding en genade door Jezus.

De tijd dringt, maar ze laten zich niet waarschuwen, want ze willen helemaal niet door God gered worden. De god die zij aanbidden is de god van hun verstand, f hun ego, of een leven in luxe en luiheid.

Toch inspireert Gods Geest nog steeds mensen, zodat die het goede zoeken en bewerken voor anderen. Of ze nu wel of niet in God geloven: mede dank zij hun rol is Satan er niet in geslaagd het totale menselijke ras voortijdig uit roeien. Door onderlinge haat, geweld, oorlogen en allesvernietigende hebzucht.

God schakelt mensen in met een hart en een goed geweten om de duivel tegen te werken. Pas aan het eind van de tijd komt God in actie. En hoe…

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:

Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 28 december.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm