Leesmenu 28 december

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 28 december

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 28 december- Dagtekst

De engel doet een plechtige belofte

5 Ik keek naar de engel die op de zee en op het land stond. Hij deed zijn rechterhand omhoog 6 en zei: ‘De tijd is voorbij! Dat zeg ik namens de God die altijd leeft, die de hemel, de aarde en de zee gemaakt heeft, en alles wat er is. 7 Als de zevendeengel op zijn trompet blaast, is het zover. Dan gaat alles gebeuren wat God van plan is, en wat hij al aan zijn profetenbekendgemaakt heeft.’

Middaggebed: Openbaring 10 :5-7

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap en Katholieke Bijbelstichting. 

De tijd dringt…

God is en blijft met zorg naar Zijn schepping en schepselen om zien. Keer op keer stuurt Hij er boodschappers op uit om de mensheid te waarschuwen. Profeten, engelen, apostelen, Jezus Christus, Zijn eigen Zoon. Maar Satan heeft het hart van merendeel der mensen verblind met hoogmoed en eigendunk. Ze laten zich niet waarschuwen, want de God die zij aanbidden is de God van hun eigen verstand en eigen ego.

Gods geest inspireert en weerhoudt…

Toch inspireert Gods geest ook door de tijden heen mensen die niet in Hem geloven, het goede te zoeken en bewerken voor anderen, zonder dat ze dat beseffen. Alleen daardoor is het Satan niet gelukt het totale menselijke ras voortijdig zichzelf uit te laten roeien door onderlinge haat, geweld, oorlogen en allesvernietigende hebzucht. God weerhoudt hem, tot hij aan het eind van de tijd nog voor korte tijd wordt losgelaten om Gods oordelen over een totaal verworden wereld te voltrekken.

©Elise G. Lengkeek

Deel dit bericht via Twitter