Leesmenu 29 mei

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 29 mei. Schakel na de Bijbellezing terug naar leesmenu 29 mei.

De Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Ook de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 29 mei – Dagtekst

 Jezus’ laatste woorden

18 Jezus kwam dichterbij en zei tegen hen: ‘God heeft mij alle macht gegeven in de hemel en op aarde. 19 Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen en doop ze in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest.
20 Leer hun alles onderhouden wat ik jullie heb opgedragen. En, wees er zeker van: ik ben bij jullie, van dag tot dag, tot aan de voltooiing van de wereld.’

Matteus 28:18-20

Meditatie

Geen afscheid, maar een nieuw begin

Iemands laatste woorden hebben een enorme impact op achterblijvers of nabestaanden. Bij een afscheid vanwege vertrek naar een oorlogsgebied of naar Mars. En zeker ook op het sterfbed, Wat zijn Jezus’ laatste woorden geweest voor Hij werd opgenomen in de hemel?

De vier evangelisten Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes leggen ieder hun eigen accenten in hun verslag. Wat Jezus volgens Matteüs in die laatste dagen of uren heeft gezegd, raakt echter elke gelovige tot diep in het hart.

Wie ik ook bent, wat ik ook doe en hoe ik er op dit moment ook voor staat: God spreekt in Jezus Christus direct mijn hart aan. ‘ Wees ervan verzekerd, dat Ik bij je ben, van dag tot dag.  Geen afscheid, maar een nieuw begin.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 29 mei.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.

Start The Conversation

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.