Leesmenu 3 juni

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 3 juni. 

De Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.
NOTA BENE: De lezingen in de app zijn omwille van de toegankelijkheid gekozen in Bijbel in Gewone Taal. Liever een andere vertaling gebruiken? Onder de menubalk van Bijbel.nl staat naast de aanduiding van het bijbelhoofdstuk (bijvoorbeeld Psalm 1) het vakje met de vertaling. Klik op het pijltje om naar de gewenste vertaling te gaan.

Als je een (gratis) account aanmaakt op debijbel.nl krijg je bovendien toegang tot allerlei achtergrondinformatie en kun je teksten markeren. Maak nu een account aan op debijbel.nl: www.debijbel.nl

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 3 juni  – Dagtekst

De bijzondere krachten van de Geest

4-6 Dankzij de heilige Geest hebben wij allerlei bijzondere krachten. Toch is er maar één heilige Geest. In de kerk hebben mensen allerlei taken gekregen. Toch is er maar één Heer. Door Gods macht kunnen christenen allerlei wonderen doen. Toch is er maar één God. En het is God die ons al die verschillende dingen laat doen.
7 Allemaal hebben wij de kracht van de heilige Geest gekregen. Daarmee moeten we elkaar helpen.

Avondgebed: 1 Korintiërs 12:4-7

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Vele gaven, één Geest. 

Bij het nachtgebed staan we stil bij de gaven van de Geest. Sinds de Jezus Christus naar de hemel is vertrokken, is de Geest van God aanwezig in het hart van de kerk. En in die kerk bedeelt Hij de gelovigen met heel verschillende gaven: leren, zingen, genezen, profeteren, geloof, wijsheid noem maar op.

Kijk naar jezelf

Kenmerkend voor die gaven is, dat ze in hun functioneren te vergelijken zijn de ledematen van een lichaam. Elk lid, elk orgaan dient met zijn eigen specifieke taak en functie het hele lichaam, het complete levenssysteem.

Wanneer een van die leden een eigen leven gaat leiden (als kankergezwel, als geamputeerd lid), dan lijdt het hele lichaam daaronder. Daarom is de liefdevolle  inzet van iedere gelovige voor God en de naaste van vitaal belang in de gemeenschap van de kerk.

Zie ook:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 3 juni.

©Elise G. Lengkeek
Tweet

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.