Leesmenu 3 maart

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 3 maart.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: De Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je met een gratis account direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed.

Leesmenu 3 maart  – Dagtekst

Je moet alles opgeven

Geef je eigen leven op

25 Een grote groep mensen reisde met Jezus mee. Jezus zei tegen hen: 26 ‘Als je bij mij wilt horen, dan moet je alles opgeven: je vader en je moeder, je vrouw en je kinderen, en je broers en je zussen. Je moet zelfs bereid zijn om je eigen leven op te geven. Als je dat niet wilt, dan kun je mijn leerling niet zijn. 27 Je kunt alleen mijn leerling zijn als je met mij meegaat en samen met mij lijdt.’

Middaggebed: Lucas 14:25-27

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Jezus is niet uit op populariteit

Op het hoogtepunt van Jezus’ populariteit, doet Hij iets opmerkelijks. Hij houdt de menigte voor wat het kost om hem echt te volgen. Gods tegenstander, de duivel, zal namelijk alles in het werk stellen om het leven onmogelijk te maken van zijn volgelingen.

De reis garandeert een behouden aankomst, dat is zeker. Maar de weg is bij tijden en wijlen bijna onbegaanbaar. Alleen vol te houden voor wie gelooft dat Gods Geest sterker is dan de macht van het kwaad. Die Geest geeft ook wonderlijke kracht: rust en vrede voor wie verdrukt wordt, maar op God blijft hopen.

Dat is een moeilijke boodschap! Moet het echt zo radicaal?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 3 maart.

©Elise G. Lengkeek

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm