Leesmenu 3 november

Introductie

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint.De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 3 november.

NOTA BENE: Zowel de Bijbel in Gewone Taal als de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Schakel na lezing terug naar het Leesmenu van de website Mijn getijdengebed. (Als de link het niet meteen doet, klik hem voor de 2e keer aan!) Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

Nachtgebed

Keer terug naar Nachtgebed

Leesmenu 3 november – Dagtekst

Timoteüs heeft goede berichten

6 Nu is Timoteüs terug van zijn bezoek aan jullie. Hij heeft me verteld dat het goed gaat met jullie geloof, en dat jullie veel van elkaar houden. Hij vertelde dat jullie mij nog steeds als voorbeeld zien, en dat jullie mij graag terug willen zien. Ik wil jullie ook graag zien.
7 Vrienden, ik maak veel ellende en moeilijkheden mee. Maar door jullie heb ik nieuwe moed gekregen. Dat komt door wat Timoteüs over jullie geloof verteld heeft. 8 Omdat jullie zo sterk geloven in de Heer, gaat het beter met me.

Paulus dankt God

9 Ik ben zo blij met jullie! Onze God geeft me door jullie heel veel vreugde. Daar kan ik hem nooit genoeg voor danken. 10 Dag en nacht bid ik met al mijn kracht dat ik jullie weer zal zien. Dan kan ik jullie helpen om jullie geloof volmaakt te maken.
11 Ik bid dat God, onze Vader, en onze Heer Jezus ervoor zullen zorgen dat ik bij jullie kan komen. 12 Ik bid dat de Heer jullie liefde nog sterker zal maken. Zodat jullie nog veel meer van elkaar en van anderen gaan houden, net zo veel als ik van jullie houd! 13 En ik bid dat de Heer jullie kracht geeft. Dan zullen jullie als volmaakte en heilige mensen voor de troon van onze God en Vader staan. Dat zal gebeuren op de dag dat onze Heer Jezus komt met al zijn engelen. Amen.

Nachtgebed: 1 Tessalonicenzen 3:6-13

De Bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de Bijbel in Gewone Taal. © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap

Meditatie

Gesterkt en getroost door de heilige Geest

Wat is Paulus blij en dankbaar als Timoteüs weer bij hem terug is met goede berichten uit Tessalonica. Zijn ongerustheid en zorgen zijn grotendeels weggenomen als hij hoort hoe de heilige Geest de gemeente in Tessalonica inspireert en krachtig maakt. Ze hebben Gods boodschap goed begrepen. Wat meer is: ze ‘leven’ hem. Ze hebben elkaar lief en dragen zijn liefde uit  in de wereld om hen heen. Dat maakt deze volgelingen van Jezus sterk en blij. Maar ook standvastig, dwars door hun lijden en moeiten heen.

De bezorgde Paulus, die op dat moment in Korinte zit en veel tegenslag heeft ondervonden, wordt daardoor ook getroost. Hij verlangt er enorm naar de gemeente in Tessalonica nogmaals te mogen bezoeken, want het vertrek uit Tessalonica was abrupt en  onvermijdelijk.

Maar Paulus weet ook dat hij dat niet kan forceren. De heilige Geest leidt hem steeds naar een volgende bestemming, die hijzelf niet zou hebben uitgekozen. Dus legt hij deze vurige wens bij God neer om hem, Paulus, op Gods tijd terug te brengen in Tessalonica.

Met je hartsverlangen aankloppen bij God mag altijd, maar wat verwacht je precies?

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 3 november.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat…

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm