Leesmenu 30 mei

Het getijdengebed bid je bij voorkeur op de ‘scharnierpunten’ van de dag. Dus wanneer voor jou de morgen, de middag, de avond of de nacht begint. De Bijbellezingen voor de lectio divina vandaag vind je in Leesmenu 30 mei. Schakel na de lezing terug naar Leesmenu 30 mei.

Morgengebed lezing

Keer terug naar Morgengebed

 Middaggebed lezing

Keer terug naar Middaggebed

Avondgebed lezing

Keer terug naar Avondgebed

 Nachtgebed lezing

Keer terug naar Nachtgebed

NOTA BENE: Ook de Nieuwe Bijbelvertaling NBV21 kun je direct online meelezen op debijbel.nl. Klik in het Leesmenu van deze dag op de link van het bijbelgedeelte bij elk gebed. Je kunt meteen starten met bijbellezen. Maak nu een (gratis) account aan op www.debijbel.nl  en krijg toegang tot allerlei achtergrondinformatie.

Leesmenu 30 mei  – Dagtekst

God helpt mensen die hem eren

14 U steunt mensen in nood,
u geeft ze nieuwe kracht.
15 Alle mensen verlangen naar u,
u geeft hun het voedsel dat ze nodig hebben.
16 U geeft hun zelf te eten,
allemaal krijgen ze meer dan genoeg.

17 De Heer is altijd rechtvaardig,
alles wat hij doet, is goed.
18 De Heer is dichtbij voor mensen die hem roepen,
dichtbij voor mensen die op hem vertrouwen

Psalmen 145: 14-18

De tekst in deze uitgave is ontleend aan: Bijbel in Gewone Taal © 2014 Nederlands Bijbelgenootschap. 

Meditatie

Eeuwige liefde

Wie kun je echt vertrouwen? De mensen die je lief zijn? Helaas beschamen ook de liefsten wel eens je verwachtingen. Onbedoeld of in het ergste geval welbewust. Vertrouwen op wat de Heer zegt: daarover gaat Psalmen 145, een lied uit de bundel van David. Ondanks zijn bewogen leven ervaart hij: Gods liefde is eeuwig.

Het begin van zijn koningschap is moeizaam en uitputtend. Koning Saul, in wiens dienst hij is, haat hem. David zwerft jarenlang rond door de wildernis, vervolgd en vernederd. Toch is David ervan overtuigd geraakt dat wat er ook gebeurt, zijn Heer, Koning voor alle eeuwen, hem alle dagen van zijn leven bijstaat.

Lees er meer over in de meditatie bij deze tekst in:
Mijn getijdengebed – bidden op het ritme van de dag – Deel IV Meditaties, 30 mei.

©Elise G. Lengkeek

Tweet

Wist je dat….

Dankzij de bijdrage van donateurs en leden debijbel.nl kan bestaan en werken aan de verspreiding en vertaling van de bijbel? Voor de Bijbel in de taal van deze tijd is er sinds 2014 een nieuwe vertaling beschikbaar op: Bijbel Gewone Taal (BGT). Bij het Nederlands Bijbelgenootschap heb je tegen een eenmalige betaling van 25 euro als donateur toegang tot alle vertalingen van de Bijbel en ook nog in meerdere talen. Met de BGT-app kun je ook altijd offline Bijbellezen. Verder is er voor je smartphone van YouVersion een gratis Bijbel-app. Of van Olive Tree.

* Mijn getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag is sinds januari 2017 verkrijgbaar in compacte vorm voor thuis en op reis. Prachtig uitgevoerd als gebedenboek op bijbelpapier. Zie Mijn getijdengebed in boekvorm.